dilluns, 5 de maig del 2008

VALLÈS OCCIDENTAL - La Mola de Sant Llorenç del Munt (1104 m)

Aquesta es una excursió molt clàssica per tots aquells que viuen a Barcelona ó rodalies, així que la trobarem molt transitada sobretot per les rutes més típiques que son la que proposem o la que ve per la carena des del coll d'Estenalles passant pel Montcau. Hi han bastants trencalls, camins, dreceres,..., que fan el camí una mica complicat de seguir.


Dades de la ruta:

Data : 2 - 5 - 2008
Temps pujada : 1h 21 min
Temps de baixada : 1h
Temps total : 2h 21 min
Distancia : 6,5 Km
Alçada mínima : 704 m
Alçada màxima : 1104 m
Desnivell acumulat : 339 m
Dificultat : Poc Difícil tècnicament, necessitarem les mans per progressar en alguns passos. Molta pedra.
Cartografia : " Vallés occidental" Institut Cartogràfic de Catalunya 1:50000
"Sant Llorenç del Munt" Editorial alpina 1:25000





Track:

Aproximació:

El punt de partida serà la zona residencial de Matadepera. Per arrivar només cal que travessem tota la zona residencial pel carrer principal sempre en pujada fins que no puguem més. Després de forts pendents i alguns revolts trobarem un lloc on hi han normalment molts cotxes ja tocant a la falda de la muntanya. Aparcarem una mica més avall ja que a l'ultim tram no es pot aparcar.

Descripció de la ruta:

11:50h
Aparquem el cotxe i sortim direcció a la muntanya en fort pendent asfaltat. En aquest tram d'asfalt no es pot aparcar, veiem els riscs vermells que caracteritzen tot el massis.

11:59h El camí puja en for pendent i si seguim pel mig de la riera trobarem algun pas en que necessitarem les mans, es millor buscar un corriol que va per la dreta i esquiva aquest tram tan penós. S'acaba el pendent i arribem a un petit replà on nosaltres seguirem drets deixant una torre de pedra a cada costat.

12:03h El camí no triga gaire a mirar cap al cel de nou. Aquí hem de seguir be el camí ó acabarem enfilant-nos per parets de roca.

12:19h Trobarem algunes coves i aixoplucs al llarg del camí. Seguirem en pujada fins a trobar un petit replà en mig del bosc on podem continuar cap a l'esquerre o cap a la dreta que es per on nosaltres continuarem ara per terreny planer.


12:16h Sortim del bosc i trobem unes bones vistes de Montserrat si mirem enrere.

12:19h I de la vall d'on venim

També tenim les primeres vistes del monestir que es el punt culminant del massís i allà on anem. També hi ha un restaurant si volem prendre alguna cosa o fins i tot es pot dinar. Seguim el camí i ens ajuntarem amb un altre camí que puja. A partir d'aquí només queda anar seguint els postes metal·lics de color verd que ens portaran fins al cim de la Mola.

12:41h Un petit mirador en mig del camí on podem veure el cavall bernat.

12:43h Cada cop estem més aprop del cim. Pugem per terreny rocós format per roques sedimentaries molt típic també de Montserrat.

Si sortim del camí podem trobar fauna típica del massís com aquesta petita serp que sembla una serp escurçonera (Natrix maura), a veure qui em sap dir quina especies es exactament.

També trobarem alguna sargantana.

12:47h Bonica vista del monestir.


12:47h Entre els arbres podem veure algunes formacions rocoses interessants.


12:53h Trobarem algunes coves si sortim del camí principal.






12:59h El camí en aquest últim tram es bastant pendent i empedrat amb alguns graons fets de pedra.



13:11h Uns minuts més caminant i ja som al cim on podrem descansar i la Núria estirar les cames.


14:02 h Un mapa ens permet situar diferents cims dels voltants, com en aquesta vista del Montcau. Comencem la baixada.


14:19 h Un dels revolts empedrats del mateix camí que hem fet de pujada. Que deixarem de seguida agafant un trencall a la dreta. Seguirem el camí i en un revolt a la dreta el deixarem per agafar un petit corriol que ens portarà a una nova pista forestal. Aquí podem continuar pel corriol que deixa la pista per anar al mirador del cap del Faraó. Tornem cap enrera fins a la pista i girem a la dreta per un corriol que voreja tota la cinglera per trobar en uns minuts el camí de pujada. Aquesta part del camí es una mica perdedora i cal parar atenció o guiar-nos amb el GPS.


14:45 h El cap del faraó mentre voregem la cinglera.


14:46 h Ens trobem amb el camí de pujada. Només queda resseguir-lo per tornar al cotxe.


15:01 h Ja arribem a l'asfalt on al final es troba el cotxe.


Només queda preparar la següent.













4 comentaris:

Anònim ha dit...

es molt macu la veritat molt bona ruta ben triat nanu

Anònim ha dit...

jo estic amb aquesta persona és un itinerari molt bonic i val molt la pena.Pero penso que els horaris són masssa justos,sobretot el de tornada.Hi ha unes vistes impressionants sobretot en un dia de cel seré,ara el restaurant allà dalt és l'unic lleig de la ruta.

Anònim ha dit...

El Restaurant de la Mola és Romanic i es precios, junt amb la petita esglesia.
El menjar és brutal, no hi ha res millor que pujar a esmorçar allà de bon matí.
Pel que fa als avencs, son coves...la cova del frare, ect..

Si vas entre setmana hi ha poca gent que pugem sempre, i et creues amb els "burrus de la mola" que segueixen el camí per pujar el menjar.
Mes info: MOLA.COM

Dani ha dit...

Corregit lo dels avencs. Gracies per les indicacions.