dilluns, 15 d’octubre del 2007

Alt Empordà - El moixer 1443 - Roc de Frausa


Dades de la ruta:

Data : 12 - 10 - 2007
Temps pujada : 1:23 min
Temps de baixada: 50 min
Alçada mínima : 1100 m
Alçada màxima : 1443 m
Desnivell acumulat : 343 m
Dificultat : Fàcil
Cartografia : "Alt Empordà" Institut Cartogràfic Catalunya 1:50.000Aproximació:

Sortirem des de l' ermita de la mare de deu de les salines. Per arribar si anem per la AP7 sortida 3 direcció a la jonquera i continuem per la N-II fins que trobem el trencall cap a Maçanet de Cabrenys. Primer passarem de llarg Darnius i a l'entrada de Maçanet trobarem un indicador cap a la mare de deu de les salines. trobarem alguns trencalls però sempre indicat i sense pèrdua. L'asfalt passa a pista de terra després d'alguns revolts i ens esperen uns 12 Km fins arribar. Deixem el cotxe al final del camí en una esplanada on hi ha una casa i un petit refugi adossat a un dels extrems.


13:27 Per començar la ruta hem de desfer part del camí que hem fet en cotxe.13:29 Passarem per la Mare de deu de les salines que es una petita capella foradada a la roca a la dreta del camí.Una mica abans està el corriol per on baixarem
13:42 Trobem un trencall on conflueixen 4 camins, hem d'agafar la pista cimentada que puja i que està indicat cap al Moixer. Ja no deixarem aquest camí
de ciment fins al Moixer.

14:12 passem per una Fageda

14:18 A la dreta del camí deixem una font que no raja aigua.14:24 Les primeres vistes del pantà de Boadella
14:32 Ja podem veure la vessant francesa del Vallespir.14:38 Darrera l'antena de telecomunicacions de Retevisión es troba el vèrtex geodèsic que marca el pic del Moixer. Darrera podem veure el Roc del Frausa

14:44 Algunes agulles abans d'arribar al Roc de la Frausa.

14:50 Roc de la Frausa amb el Moixer darrere.15:00 Fem una parada "express" per donar de menjar a la Núria i enganyar els nostres estomacs amb alguna cosa. Ja que el cel comença a tapar-se de forma alarmant.15:23 Desfem el camí fins a la torre de Telecomunicacions i comencem baixant pel camí cimentat fins al primer revolt on el deixem per agafar un petit corriol a l'esquerre no gaire marcat.15:27 Tornem a passar per la fageda seguint les marques grogues15:43 Ens topem amb les marques blanques i vermelles del GR i l'hem de seguir cap a la dreta on als pocs metres trobarem una esplanada que es el coll dels Pous.
Tirarem cap a la cadena que tanca el pas als vehicles i veurem el camí cimentat que hem agafat de pujada.15:45 Ara baixarem per un corriol que comença on estan tots els indicadors, al costat esquerre del camí cimentat.15:55 Aquesta zona es una mica més seca que l'anterior tram i abunden el pins.
16:03 Arribem al camí que ample al costat de Santa Maria de les Salines on girem a l'esquerre per arribar al cotxe.2 comentaris:

Anònim ha dit...

M'encanta la fita i la idea d'aquest blog.

Felicitats!

Anònim ha dit...

Perdoneu pero el Roc de Fraussa ke diueu ke heu fet es El Roc Comptador ke en teoria es el mes alt del L´Emporda,el Roc de Fraussa es el ke be despres dakest a un centenar de mestres mes o menys seguint el mateix corriol ! Salut i Bon any nou!! FELICITACONS PEL BLOK!! BRUTAL!!