dilluns, 3 de desembre del 2007

Garraf - Puig de la Mola (534 m)

Aquesta sortida pretenia ser una sortideta "ligth" però va resultar llarga i mes dura del que semblava.

Dades de la ruta:

Data :
2- 12 - 2007
Temps pujada :
1h 16min
Temps de baixada :
2h 40min
Alçada mínima :
310 m
Alçada màxima : 534
m
Desnivell acumulat : 224 m (Una mica més si afegim les continues pujades i baixades)
Dificultat :
Mitja
Cartografia : “Garraf” Institut Cartogràfic de Catalunya 1:50000Aproximació:

Pararem en el punt quilomètric 16 de la carretera que va de Begues a Olesa de Bonesvalls en una explanada on segurament trobarem camions aparcats en un fort revolt. Davant veurem una cimentera. Aparquem el cotxe davant la cimentera o al costat de la cadena que barra el pas per e
ntrar a l'explanada.


Itinerari:
12:40h Hem d'anar cap a la cadena i travessar l'explanada de terra.


12:43h A l'altre banda trobarem un camí ample que hem de seguir. Deixarem un primer corriol a la dreta just al principi del camí, que es pel que tornarem, així que nosaltres seguim pel camí ample que en breu es tornarà més estret.
12:45h Travessem la riera de Begues que en aquesta època baixava seca en aquest tram. El camí es torna ample altre vegada.


12:47h Trobarem algunes vinyes a l’esquerra del camí i algun camí que les travessa, nosaltres seguirem el camí de la dreta.


12:49h Cap a la dreta12:50h Cap a la dreta


12:53h Continua el camí entre pins i de seguida ens trobarem amb el Gr-92-3 que ja no deixarem fins al cim ben be.


13:01h Seguim el GR i passem una nova cruïlla que hem d’agafar a la dreta y veurem després de uns 10 minuts el “Mas del Casals” a la dreta del camí.13:02h Al costat esquerre del camí veurem el pou de glaç.


13:10h A partir d’aquí el camí s’enfila i es torna més estret i salvatge.


13:14h El camí continua entre molta vegetació i ben dret.


13:22h Sortim del bosc i caminem entre matolls baixos ja fins al cim.


13:31h
Ens trobem al Turó l’Espinadar des d'on podem veure l’avantcim del Puig de la Mola.


13:36h Una bonica vista panoràmica del parc natural del Garraf.


13:42h Al fons veiem la torre de guaita on es troba al cim.


13:45h Sortim a un camí ample que ja no deixarem fins al cim.


13:50h Una mica de fauna pel camí.


13:55h La torre de Guaita amb el vèrtex geodèsic que marca el cim al costat.

13:56h El Puig de la Mola. Ara li toca a la Núria fer una mica d’exercici.

14:10h Desfem el camí fins que trobem als pocs metres a má dreta la continuació del GR92-3 marcat amb un poste verd dels que hi ha als parcs naturals. Es un camí estret que surt a la dreta i que seguirem fins a trobar-nos amb el GR-5.


14:27h Una estona baixant i entrem de nou en terreny boscos, però un bosc jove que va ser repoblat desprès d’un incendi.


14:28h El terreny es molt pedregós així que es molt recomanable portar botes de muntanya.


14:29h Ja queden pocs metres per arribar al GR-5


14:30h Ens trobem amb una pista forestal ample i transitable que es el GR-5. L’hem de seguir cap a la dreta.


14:37h Anirem deixant la pista forestal per agafar petites draçeres, però sempre seguirem les marques blanques i vermelles del GR.


15:02h Es hora de dinar i d’estirar les cames de la Núria.
15:27h Sortim de nou i seguim el GR fins arrivar a Olesa de Bonesvalls. Seguirem fins a creuar la riera i la seguirem cap a la dreta. També tenim opció de arrivar a la carretera i seguir-la fins al cotxe.


16:09h Passem davant l'església.


16:23h Passem al costat d’una torre de mitja tensió i trobarem just després un corriol que surt a l’esquerra que hem d’agafar. Sembla una draçera del camí principal ja que de seguida connectem amb un ample camí que sembla el mateix que hem deixat.


16:27h Desprès d'una estona baixant arribarem a la carretera que va de Begues a Olesa de Bonesvalls on tenim el cotxe a uns quilòmetres. Podem continuar cap a la dreta per la carretera ó la creuem i baixem per la pista forestal que comença creuant la carretera.


16:31h De seguida baixem fins a la riera i agafem el camí estret que va al costat de la riera. El camí es una mica perdedor però va molt proper a la riera i ens pot servir d'orientació.


16:50h Quan tornem a creuar la riera tenim dos possibilitats, seguir per la mateixa riera per un indici de corriol poc marcat. L'altre opció i més recomanable es seguir uns pocs metres i girar a la dreta en un camí que voreja unes vinyes i en millors condicions que el primer. Nosaltres ens vam passar els dos camins i vam haver de recular ja que el camí que continua queda tallat.


17:01h Creuem novament la riera i tot seguit la carretera .


17:08h Ja veiem les xemeneies de la fàbrica de ciment on hem deixat el cotxe.


17:16h Haurem de donar tota la volta al pàrquing ja que es difícil pujar directament al cotxe i anirem a sortir al camí per on vam començar al final del
pàrquing .

17:18h Ja estem de tornada, una mica més cansats del que en un principi pogués semblar per una excursió amb tant poc desnivell.