dilluns, 21 de setembre del 2009

ALT PENEDÈS - Puig de Solanes (914 m)

Assolir aquest cim no te major al·licient que completar la llista dels sostres comarcals, ja que no te cap visibilitat i la ruta no transcorre per indrets d'especial interès o bonics, a excepció de la baixada del Puig on el corriol que segueix el GR entre alzines te el seu encant.

Coneixent ara la ruta es pot escorçar començant i acabant a la carretera a prop de la masia de cal Magí.

Recomanem fer la ruta amb GPS ja que hi han molt trencalls i es difícil descriure amb exactitud la ruta, a mes passa per zones on els corriols no son ben marcats o travessem camps.

Dades de la ruta:


Data : 20 - 9 - 2009
Temps pujada :
Temps de baixada :
Temps total : 4 h
Distancia : 12,7 Km
Alçada mínima : 555 m
Alçada màxima : 914 m
Desnivell acumulat : 425 m
Pendent mitjà positiu : 9,7 %
Pendent mitjà negatiu : 6,8 %
Dificultat : Mitjana. Algun pas de baixada amb fort pendent i relliscos.
Cartografia : ICC escala 1:10K mapa 137-62

Track:
Descarrega
Aproximació:


Sortim des de el poble de Pontons, al pàrquing que hi ha tocant a la carretera.Descripció de la ruta:

11:23h Travessem el pont que creua el torrent del bou per entrar al poble i tombarem a mà dreta baixant mentre passem per la font d'en casella
s. Al final de la baixada, després de travessar la riera de Pontons agafarem a mà esquerre una pista cimentada que ens porta amb fort pendent fins a Santa Magdalena de Pontons.
11:37h C
ontinuarem a mà esquerra per una pista de terra.11:40h Al trobar una massia agafarem el cami que baixa a l'esquerrei seguirem les indicacions de Font d'Oriola

11:44h La pista forestal dona pas a un camí pedregós

11:47h i quantes mes pedres mes li agrada a la Núria caminar


11:50h Sortim a un camí en bones condicions que hem de seguir cap a l'esquerre.


11:53h Aquí la Núria està fent una fita


11:55h Aquesta part de la ruta es podria mirar de variar ja que obliga a travessar camps de conreu privats i segons l'epoca de l'any pot no ser convenient. Continuarem pel camí en forta pujada a trams, fins que arribem a trobar un camí que baixa, no tant marcat com pel que anem. L'agafarem i de seguida trobarem un altre camí ple de verdisses amb una cadena que barra el pas. passarem la cadena i seguirem el camí fins que arribem a uns camps.


12:34h Travessarem els camp en direcció a la masia dels carbons.Una formiga que feia uns 2 cm de llarg.


13:30h Creuarem la carretera a l'açada de Mas Carbons, per buscar un camí enverdissat que ens portarà a un camí superior i després una nova carretera que seguirem cap a l'esquerre fins a trobar un camí que surt a la dreta en pujada. El seguirem fins que trobem despres de caminar una bona estona un trencall a l'esquerra y despres un nou a la dreta de seguida. Seguint arribarem a la serra dels esgavellats.


13:55h Recorrerem tota la serra fins que una gran fita ens indica que em de deixar el camí i endinsar-nos al bosc per trepitjar el sostre comarcal.


13:58h Als pocs minuts trobem el puig solanes
14:02h Seguim el corriol que ens portarà de baixada, amb bones vistes de Pontons entre les clarianes del bosc.

14:03h Baixem en fort pendent aquest primer tram amb algun pas relliscós i ens trobarem amb el GR que les seguirem una bona estona.


14:28h En aquest punt deixem les marques del GR per baixar per un camí a estones dificil de seguir i poc marcat. Molt recomanable el GPS, si no es té es tracta de baixar fins a trobar la carretera.


14:36h Passem per davant de cal pigó de la serra i seguim baixant en diagonal camp atraves amb indicis de corriol a vegades però poc marcat, fins a sortir a la carretera just davant de cal Magí de la plana Molinera. On agafarem el camí que surt a l'altre banda de la carretera que ens portarà novament a Pontons.


15:20h Gairebé arribant a Pontons


19:45h Fem un petit descans a la font d'en casellas, ja a pocs metres del cotxe, per on hem passat aquest matí.


original tanca a la font
1 comentari:

allwearelight ha dit...

nano merci per el blog, estic estudiant per una opo a bomber, i mes de molta utilitat, gracies.
I segueix disfrtuant de la muntanya.