dissabte, 3 de maig de 2014

NOGUERA - Tossal de la Torreta (1676 m)

Després de la parada tècnica de 3 anys una mica obligada....bufff....quant ha plogut,... Ens vam trobar que jo ja no podia portar a Núria a l'esquena ja que feia mes de 20kg i els cims que ens quedaven eren massa per que ella pogués fer-los sola,... així que van anar fent excursions mes senzilletes i vam abandonar el projecte que ja fa 7 anys varem començar. Però ara ja Núria fa excursions prou fortes i ja estem preparats per acabar amb els pocs cims que ens queden.

De moment com que encara hi ha molta neu hem decidit fer els mes baixets i per tant tocava anar a la Noguera.

Teniem varies possibilitats tant per la cara nord com pel vessant sud, però pel vessant sud teniem la vista imponent del massis mes abrupte i les excursions quedaven mes curtes.

Dades de la ruta:

Data : 01 - 05- 2014
Temps total : 3h 37min
Distancia : 6.18 Km
Alçada mínima : 1271m
Alçada màxima : 1676m
Desnivell acumulat : 433m
Dificultat : Camins poc marcats i molta pedra que rellisca a mes de passar per zones denses de vegetació.
Cartografia : ICC topogràfic 1:25K full 65-24

 Track

Descarregar track : Aquí

Aproximació:

Hem d'anar fins a Santa Maria de Meià on agafarem una pista que per camí estret i amb bon pati en alguns llocs pero en bon estat ens portarà a dalt de tot on deixarem el cotxe al costat d'una cabana en una petita esplanada de herva.Descripció de la ruta:

Des de el mateix lloc on deixem el cotxe ja podem veure tot el Montsec de Rúbies i el camí que seguirem que es atacar directament el contrafort buscant el punt mes dèbil.Seguirem el camí de l'esquerre, el que baixa, i a poca distancia trobem una antiga masia abandonada.De seguida deixarem el camí ample i continuarem vorejant els camps ja que el camí es perd de seguida


Un cop passats els camps seguirem direcció al contrafort però buscant indicis de corriol.


Comencem a pujar el contrafort moltes vegades sense camí que a vegades recuperàvem i moltes altres el tornaven a perdre ja fins bastant a dalt que ja es mes evident el corriol. Anem a buscar un coll a la dreta del Tossal de la Torreta.Simpàtica formació rocosa que ens sembla a una esfinx d'Egipte.


Seguim avançant en la pujada


Parada per fer una foto sobre una roca penjada del buït.


El tram final abans d¡arribar al coll es força dens de vegetació


Ja som a dalt


Les vistes a banda i banda son fabuloses


Anirem carenejant amb petites pujadesJa es veu al fons el Tossal de la Torreta


curiosa fita


Ja queda menys i el temps sembla que de moment ens respecta.Vista enrere per veure el camí recorregut i paradeta a veure les plantes


Aquí en teniu una mostra


Chino chano ja hi som a dalt on el vertex i la placa no deixa lloc a dubtar que es el cim correcte.


La idea era seguir la cinglera i baixar per l'altre extrem però una mica abans de la pujada final al cim hem vist una baixada evident i que no deixa indiferent al nostre instint aventurer i decidim canviar de plans i seguir-lo.Començant el camí de baixadaQue de tant en tant era una mica selvàtic i a la Núria li donava per fer el goril·la


Vista enrere del camí de baixadamés selva


Anem flanquejant la muntanya cap a l'esquerra seguint un corriol fins que ja abaix arribem a unes roderes que marquen el camí un cop sortim del contrafort.


La vista des de de abaix amb la cinglera es espectacular


Ja només queda arribar al cotxe seguint la pista forestal.

Fins aviat, ens veiem al Solsonès.