divendres, 21 de març del 2008

Priorat - Roca Corbatera (1163 m)

Aquesta ruta transcorre per la serra del Montsant en un entorn on les formacions rocoses son les que confereixen al paisatge un aspecte molt singular, a estones semble que estem a la lluna.


Dades de la ruta:

Data : 21 - 3 - 2008
Temps pujada : 1 h 13 min
Temps de baixada : 3 h 27 min
Distancia : 11,8 Km
Alçada mínima : 736 m
Alçada màxima : 1163 m
Desnivell acumulat : 368 m
Dificultat : Fàcil tècnicament però una mica llarga.
Cartografia : “Priorat” Institut Cartogràfic de Catalunya 1:50000
"Serra de Montsant" editorial Piolet 1:20000 (molt recomanable)


Aproximació:
Sortirem des de el poble de Albarca, després de travessar-lo aparcarem en una esplanada de terra davant mateix del refugi del centre excursionista Tarragona. També tenim opció de continuar sortint del poble per una pista forestal i aparcar 400 m endavant just on començarem a pujar per un corriol.

Itinerari:

10:45 h Sortim des de el refugi del centre excursionista Tarragona que es troba al final del poble. Seguirem les marques del GR per una pista forestal.


10:51 h Després d'una baixada arribem a un revolt on hi han cartells indicatius, nosaltres pujarem pel corriol que indica cap a la Mare de Déu de Montsant.

10:54 h Aquest primer tram es molt singular degut a les formes capritxoses de les roques que anem trobant pel camí. A vegades sembla que estem a la Lluna.

10:55 h Si mirem cap enrere veurem el poble de Albarca al fons.
11:06 h Una estona caminant i passem al vessant nord de la serralada, on trobem una vegetació mes exuberant.


11:10 h Sortim a una pista forestal cimentada que combina trossos en terra i que seguirem cap a l'esquerre en fort pendent.


11:21 h Durant aquesta part seguirem les marques de GR ó seguirem la pista que porta al mateix lloc. Si seguim el GR passarem per algun pas mes divertit sense cap dificultat.


11:22 h Bonica vista amb el pantà de Siurana al fons de la vall

Continuem per la pista

11:28 h Arribem a una explanada d'herba on deixarem de seguir el GR que ens porta a la Mare de Déu de Montsant i seguirem cap a Serra Major Corbatera indicat per un poste metal·lic per un corriol en pujada.


11:44 h Trobarem alguns desviaments on sempre agafarem el de la dreta, sempre ben marcats si el camí no sembla gaire marcat dubteu.


11:49 h Després d'una petita baixadeta trobarem indicadors cap al cim a la dreta i cap a la cova santa a l'esquerre. De moment pujarem cap a la dreta però tornarem a aquest punt un cop culminat per tornar direcció a la cova santa.

11:50 h Últims metres abans d'arribar al cim per terreny trencat i en fort pendent.


11:54 h La Roca Corbatera on feia un vent que convidava a marxar de seguida.12:06 h Tornem a la bifurcació anterior i seguim cap a la Cova Santa resseguint tot el Single de Sant Joan per la part de dalt.

12:07 h El últim dels passos del famós Grau dels tres esglaons que puja des de Sant Joan de Codolar. Es una opció més tècnica per pujar al cim. Nosaltres el passem de llarg i només el mirem.

una vista frontal de l'ultim pas


12:17 h Seguim per terreny planer

12:32 h Trobarem un desviament a l'esquerra en un revolt a l'esquerre, per on haurem de baixar, però abans visitarem la Cova Santa. Uns metres més enllà trobem un poste metal·lic que ens indica la seva localització dificil de trobar.


12:33 h La Cova Santa sembla profunda i que es pot entrar encara que estreta.


12:39 h Tornem al desviament que haBiem deixat abans i seguim cap avall seguint les marques del GR.


12:45 h Un pas estre grans blocs.

13:11 h Trobarem un desviament a mà esquerre que baixa directe a Sant Joan de Codolar on tenim vistes de tot el Cingle de Sant Joan. Nosaltres farem una mica de volta continuant pel corriol.


13:25 h Trobem un poste metàl·lic indicant el camí de de la Llisera , girem cap a l'esquerra.

13:21 h Últims metres abans d'arribar a l'ermita de Sant Joan de Codolar.


a estirar les cames


Parem a menjar al costat de unes taules on hi ha gent fent carn a la brasa en un lloc habilitat. Un pit-roig ens fa companyia tan atrevits com sempre.


Li deixem alguna cosa de menjar i la Núria l vol donar aigua


14:25 h Ja es hora de tornar a posar-nos en marxa. Seguim les indicacions del poste cap a Albarca que surt des de el mateix àrea de pícnic. Seguirem les marques del GR fins al final

14:39 h Des del camí abaix podem veure una curiosa casa en simbiosis amb la natura.

14:54 h Un gran bolet amb el cingle de fons.14:55 h Roques de tots els colors


15:13 h Boniques formacions rocoses.15:23 h Uns minuts més i arribem a la pista ample on vam començar aquest matí l'excursió. La sguim fins al poble on tenim el cotxe aparcat.