dimecres, 7 d’abril del 2010

SEGARRA - Turó del Galutxo (851 m)

Hem començat la primera ruta de l'any amb una de suau i on teníem seguretat de no trobar neu. Es una ruta que practicament pots arribar al cim en cotxe fins als 30 metres finals que t'has d'enfilar al turonet, curta i sense pràcticament desnivell, es mes aviat un passeig.

La ruta transcorre per l'interior d'un parc eòlic i te la seva gracia veure tan aprop aquest gegants.

Ens ho vam prendre amb molta calma deixant que la Núria camines força estona i parant a veure les plantes i arbres, Hi han uns quants desviaments que porten als molins de vent i que ens poden confondre.

Dades de la ruta:

Data : 1 - 04- 2010
Temps fins al cim : 40min
Temps de tornada : 1h 10 min
Temps total : 1h 50 min (amb parades)
Distancia : 5 Km
Alçada mínima : 751 m
Alçada màxima : 851 m (segons ICC)
Desnivell acumulat : 130 m
Pendent mitjà positiu : 4.5 %
Pendent mitjà negatiu : 6.5 %
Dificultat : Fàcil
Cartografia : ICC 1:25K full 68-30
ICC 1:5K full 270-118

Track
DescarregaAproximació:

Per arrivar al punt de partida nosaltres vam agafar la A2 i vam sortim a la sortida de la panadella. Just a la rotonda agafem la sortida que va a Santa Coloma de Queralt i la deixarem per agafar una pista de terra just en un cambi de rassant abans del quilòmetre 7. Uns 200 metres seguint la pista trobarem un lloc per deixar el cotxe on hi han uns cartells d'informació del parc eòlic.Descripció de la ruta:

Continuem per la pista on hem deixat el cotxe i als pocs metres trobem les ruïnes del poble de Montfred.Ens desviarem a l'esquerra de la pista uns pocs metres per trepitxar el cim del Montfred fàcil de reconeixer pel vertex geodèsic. Si mirem enrere veiem una bonica vista del poble de Montfredy al costat del cim tenim un gegant de vent amb aquell soroll que fan quan volten les aspes y que no pots evitar pensar que pasaria si una es desenganxes...Al cim del MontfredTornem a la pista i seguim direcció al Turó del Galutxo, sempre agafant els trencalls de l'esquerre. Al fons ja veiem el Turó del Galutxo.Unes fites ens indiquen on hem de deixar la pista per enfilar-nos al cim per un corriol.Tenim una pujadeta de 20m que serà la part mes dura de la rutaJa som al cim del Turó del Galutxo, on trobem una gran fita de pedresi un cartell on ho possa per si no estem segursAra tornarem a la pista pel mateix cami de pujada i la seguirem donant la volta al turó per darrera. Agafarem el primer trencall a la dreta i de seguida deixarem un a l'esquerra per continuar per la pista mes marcada a la dreta. Una baixadeta i seguim per la pista de l'esquerre, el de la dreta ens porta a la base del molí de vent. Continuem baixant i abans d'arribar a una torre deixarem la pista principal per continuar baixant per un camí en no tan bon estat. En poca estona tindrem vistes del poble de Montfred.Quan arribem a les ruïnes del mas de can comptet girarem a la dreta i seguirem un camí que voreja tots els campsper començar a pujar de seguida fins a la pista per on hem entrat amb el cotxe.fins la propera

8 comentaris:

Ignasi ha dit...

Ei ens agrada molt el vostre bloc. Nosaltres des de l'any passat també estem fent sostres comarcals.

Dani ha dit...

Gracies Ignasi.

Nosaltres vam començar com una activitat en família, ja que amb la Núria no podíem continuar fent el tipus de muntanya que fèiem i es força engrescador, a mes et permet conèixer molt país.

Salutacions

pepsansII ha dit...

Et felicito pel bloc, ja que el segueixo des de fa molt de temps.
Amb el vostre permis t'enllaço al meu bloc.
http://pepsans2.blogspot.com
Salutacions

Xavier Burgos Rodríguez ha dit...

Hola, nosaltres també estem fent els cims comarcals. Si em permets volia fer una apreciació. El Turó del Galutxo no està dins de la Segarra, sinó a la Conca de Barberà. Com bé mostra el tros de mapa de l'ICC, tot el que està per sota de la línea rosa no és Segarra. Al llibre de Coocetània també el donen com a sostre de la Segarra i no és cert.

Enhorabona pel bloc

Ignasi ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Ignasi ha dit...

Hola Xavier,
no sé si tens o no raó en la teva apreciació sobre el Turó del Galutxo però si vas a la web del ICC el situen justament al límit entre les dues comarques. Tanmateix si com tu dius no és de la Segarra quin hem de considerar sostre comarcal de la Segarra.Ho pregunto per fer-lo també dins de les excursions dels sostres comarcals.

Salut

Dani ha dit...

Segons ICC el Turó del Galutxo pertany al municipi de Talavera comarca de la Segarra.

Gracies als dos pels comentaris a veure si traiem alguna cosa en clar.

salutacions,

Xavier Burgos Rodríguez ha dit...

Al mapa 1:50000 de l'ICC situen el símbol de cim just al límit de comarca (és un error tipogràfic, el situen a un turonet de 836 que no té nom). Ens hem de fixar amb el mapa 1:25000 que és el que apareix en aquest blog. Tot el que està per sobre de la línea rosa és Talavera (Segarra)i el que està per sota Conca de Barberà. Per exemple, Montfred de 833m(queda més a l'esquerra) seria Segarra. El mapa 1:25000 és prou clar.
Si voleu feu la consulta a l'ICC i us ho confirmaran.

Salutacions