dilluns, 17 de maig del 2010

PLA D'URGELL - Tossal de l'Infern (302 m)

Aquest es un d'aquells sostre sense cap interes i per fer de passada ja que no te res, ni vistes ni dificultat i per no tenir no te ni ombra.

Dades de la ruta:

Data : 16 - 05- 2010
Temps fins al cim : 45min
Temps de tornada : 40min
Temps total : 1h 35min
Distancia : 5 Km
Alçada mínima : --
Alçada màxima : 302 m (segons ICC)
Desnivell acumulat : pràcticament tot plà
Pendent mitjà positiu : pràcticament tot plà
Pendent mitjà negatiu : pràcticament tot plà
Dificultat : Fàcil
Cartografia : ICC 1:25K full 65-29


Track
Descarrega

Aproximació:

El punt de sortida es el poble de Miralcamp, al costat de Mollerusa. Dins del poble anirem a buscar la zona esportiva on aparcarem per començar l'excursió.

Descripció de la ruta:

Comencem caminant per una pista ample amb moreres als costats que ens porta de dret fins a un embassament.Al costat dret de l'embassament hi ha una pineda per on donarem una volta per tornar novament al camí però al final de l'embassament. Durant aquesta volta veurem el tossal de l'infern i un barranc ple de brossa. Un cop al final del embassament al camí novament seguirem en baixada per girar cap a la dreta voltant el barranc i finalment enfilant-nos a dalt d'unt petit turonet.


Ja som dalt del turó i es difícil reconèixer el punt mes alt que correspondria al Tossal de l'infern, així que travessem tot de punta a punta i segur que el trepitgem. Hi han unes banderes penjades d'un arbre en un costat, encara que sembla mes baix que per on va el camí.


Seguim caminant per dalt del turó ... algun punt serà el sostre comarcal.Arribem al final i baixem per un corriol direcció a unes vinyes per on anirem a parar a un camí que ens portarà a l'inici de la ruta.

8 comentaris:

Xavier Burgos Rodríguez ha dit...

Hola Dani,

Torno a ser el noi que et comentava el tema del cim de la Segarra.
T'escric només per comentart-te que estic revisant aquesta famosa llista de cims comarcals que tothom fa servir i hi han bastants errors. Un de garrafal és precissament al Pla d'Urgell. Només entra al visor de mapes de l'ICC i podràs comprovar que el municipi de Barbens (Pla d'Urgell)té un enclavament a la seva dreta, on està el nucli d'Aguilella. Doncs bé, en aquest enclavanebt està "Lo Tossal" de 347m, 45m més alt que "El Turó de l'Infern".
En breu faré un blog amb una llista revisada amb mapes i dades per consultar. Si t'interessa ja t'ho faré saber quan ho tingui.

Salutacions

Dani ha dit...

Bona feina Xavier, estaré encantat de veure aquesta nova llista corregida.

Salutacions

Anònim ha dit...

Bones!!
som en Dídac i la Míriam, us volem felicitar pel blog. Està molt bé, la informació que aporteu, les imatges, etc. Ens agrada molt la muntanya i amb l'arribada del petit de la família fa gairebé un any que no fem cap excursió. Veient la vostra experiència ens hem animat i ja tenim la motxilla a punt per començar a caminar de nou. Moltes gràcies per compartir les vostres experiències!!

Francesc Balcells i Teixidó ha dit...

Els reis ens han portat el llibre (aquest que comenteu que té errors) i avui comencem. Som del Pla i pujarem a aquesta mena de tossal. Anirem seguint les vostres passes, companys. Per cert, el llistat actualitzat està publicat?
Enhorabona pel bloc!!!

Jose maria Illa ha dit...

Hola,
Gràcies per el vostre fantàstic blog. Per alguns dels cims que estem fent amb la meva família, seguim les vostres rutes i ens ha anat molt bé!!
Volia comentar, que el cim comarcal del Pla d'Urgell es el Tossal de l'Infern. El Tossal tot i estar a tocar del municipi de Barbens (Pla d'urgell), ja es troba a la comarca d'Urgell.
Salutacions,

jose maria Illa ha dit...

Hola,
Gràcies per el vostre fantàstic blog. Per alguns dels cims que estem fent amb la meva família, seguim les vostres rutes i ens ha anat molt bé!!
Volia comentar, que el cim comarcal del Pla d'Urgell es el Tossal de l'Infern. El Tossal tot i estar a tocar del municipi de Barbens (Pla d'urgell), ja es troba a la comarca d'Urgell.
Salutacions,

Xavier Burgos Rodríguez ha dit...

Perdoneu, però esteu equivocats. Lo Tossal de 347m està en un enclavat del municipi de Barbens. És un enclavat dintre la comarca de l'Urgell. Es pot consultar molt fàcilment amb el vissor de l'ICC.

Salutacions

Dani ha dit...

Efectivament, el sostre comarcal del Pla d'Urgell és el Tossal de l'infern. El Tossal de Barbens està a la comarca de l'Urgell tot i que Barbens pertanyi a la comarca del Pla d'Urgell. No té res a veure el concepte de municipi i el de comarca. Hi ha municipis que es troben inclosos administrativament a comarques o fins i tot províncies, on geogràficament no els hi tocaria. El cas de l'enclavament d'Aguilella, al terme municipal de Barbens, és un, però hi han molts altres exemples. Vidrà és un municipi de la comarca d'Osona, que està inclosa dintre de la provincia de Barcelona, però tot i així, Vidrà està a la província de Girona. I així molts altres exemples...